Kızılay Çorlu Şubesi Açıklama

Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık İlçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen asrın felaketi sebebiyle şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.
155 yıllık tecrübe, Kurumsallık, doğru ve zamanında yerinde müdahale, başı boşluk değil de kimin ne zaman ne yapacağının tek merkezden idaresi, bunların hepsinin tek adı Türk Kızılay’ıdır.

Türk Kızılay Çorlu Şubesi olarak tarihimizin en büyük doğal afetlerinden biri olan deprem felaketimizin ilk anlarından itibaren AFAD ve Genel merkezimiz ile koordineli bir şekilde tüm gönüllülerimiz ile birlikte sahadaydık. İlk andan itibaren afet bölgesinde yaralı vatandaşlarımıza acil ihtiyaç olan kan bağışlarını hızlı ve etkili bir şekilde toplayıp nakil etmek için yoğun bir çalışma yaptık.

Tüm Tekirdağ bölgemize hizmet eden Çorlu Kan Merkezimiz olarak 6 Şubat 2023 sabahından itibaren 15 Şubat 2023 gün sonuna kadar Çorlu ilçemizden 1196 ünite, tüm il genelinde Çorlu hariç 1563 ünite, toplamda 2759 ünite bağışçılarımızdan kan bağışı gelmiştir.

Günlük kan bağışı toplama kapasitesi göz önüne alındığı vakit 10 günde ulaşılan bu rakam gurur vericidir. Bu vesile ile tüm kan bağışı yapan vatandaşlarımıza şükranlarımızı iletiyoruz.

Hayırsever Çorlulularımızdan toplanan insani yardım malzemeleri ve depolarımızda bulunan 250 koli kıyafet, 400 adet elektrikli ısıtıcı, 650 koli temizlik malzemesini afet bölgesine AFAD ve Çorlu Kaymakamlığı ile koordineli olarak sevk ettik.

İlçemiz havalimanına yakıt ikmali için inen yurtdışından gelen arama kurtarma ekipleri ile ilgilenerek Türk milletimizin misafirperverliğini ve şükranlarını kendilerine hissettirdik. Kaymakamlığımızın bünyesinde oluşturulan yardım malzemesi depolarında gönüllülerimiz ile birlikte çalışmalara katılarak yardım ettik.

15 Şubat 2023 sonu itibari ile afet bölgesinden tahliye edilerek ilçemize gelen 489 vatandaşımıza kıyafet ve gıda yardımında bulunduk. İlçemize gelip ev kiralayan 50 ailelerimize ev eşyası desteğinde bulunduk.


Şube başkanımız Sn. Ali Can YILMAZ ve Genç Kızılay Başkan Yardımcımız Sn. Ertuğrul BULDUK genel merkezimizin görevlendirmesi sebebiyle şu an Hatay ilimizde şubemize ait aracımız ile birlikte afet bölgesinde aktif olarak çalışmalara katılmaktadır.
Tüm halkımızdan, vatandaşlarımızdan, hayırseverlerimizden az çok demeden desteklerini devam ettirmelerini istiyoruz. İlçemize gelen ve gelmeye devam eden depremzedelerimiz hepimizin misafiridir. Çorlu muzun misafirperverliğini onlara göstermemiz gerekmektedir.

Yaşadıkları acıyı unutturamayız belki ama hafifletmek için birlik beraberlik içinde tam destek olmamız gerekmektedir. Nakdi, ayni bağışlarınızı Atatürk meydanında ki Şube Merkezimize, kan bağışlarınızı Cumhuriyet parkı köşesinde ki Çorlu Kan Merkezimize yapmaya devam edebilirsiniz.