Altılı masanın Çerkezköy ilçe başkanları buluştu

Altılı masanın Çerkezköy İlçe Başkanları ilk kez bir toplantıda bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş hedefiyle kurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bulunduğu altılı masa Çerkezköy’de de örnek oldu. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ev sahipliğinde bir araya gelen Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Demokrat Parti İlçe Başkanı Cemaleddin Turlin, DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Kenan Koçak,  CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, Gelecek Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Nadir Tur, Demokrat Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Güventürk seçim sürecindeki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in ise son dakika gelişen bir sebepten dolayı katılmadığı öğrenildi. 

TÜM MADDELERİNİ TEK TEK ANLATACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bugün saat 10.30’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen birlik beraberlik kahvaltısında 6’lı masanın ilçe başkanları bir araya geldi. Kahvaltının ardından konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “ Altılı masanın görüşmeleri devam ediyor. Biz de ilçe başkanları olarak aslında uzun süredir bir araya gelmek istiyorduk. Zaman zaman görüşüyoruz ama kahvaltıda bir araya gelmek istedik. Altılı Masa, yeni Türkiye’nin yeni bir mutabakat metni yayınlandı. 9 ana maddeden oluşan, 72 alt başlıkta ve onların da alt başlıkları hemen hemen 2 bin 30 madde. Bu bizi gerçekten çok heyecanlandırdı. Ben birazını okudum. Hayal ettiğimiz Türkiye. İnşallah bizler ilçe başkanları olarak Çerkezköy halkına bu mutabakat metninin tüm maddelerini tek tek anlatacağız” diye konuştu. 

6 PARTİ OLARAK MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Dönmez, “ Buradan seçmenlerimize seslenmek istiyorum. Siz yeter ki sandığa gidip oylarınızı kullanınız. Oylarınıza en iyi şekilde sahip çıkacağız. Benim inancım, bu tek adam rejiminden 3 buçuk ay sonra kurtulacağız. Hep birlikte yeni Türkiye’de inşallah hep beraber mutlu bir şekilde yaşayacağız. 6 parti olarak meydanlarda olacağız. Birlikten kuvvet doğar’ şiarıyla çalışacağız. Bizim inancımız tam. Çerkezköy halkı da bize inansın, sandığa gidip oyunu versin. Bizler de oylarına sahip çıkacağız” dedi. 

HER ŞEY ŞEFFAF VE AÇIKTIR 

Yaklaşan seçim öncesi bir araya gelerek hem sohbet etmek hem de seçim güvenliği konusunda konuşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Kara, “ Bizim için ‘Altı benzemezler geldiler, buluştular’ diyebilirler. Biz onlara şunu söyleyebiliriz ‘Birileri bir yerlerden mektuplar getirip buluşuyorsa biz bu coğrafyanın 85 milyon insanı olarak bir masada da oturabiliriz, kahvaltı da yapabiliriz, sohbet de edebiliriz, bunlar gayet doğal şeyler’ Masanın altında veya dışında kimse yok. Burada dostane bir şekilde kahvaltı gerçekleştiriyoruz. İçten, samimi bir şekilde, hiçbir art niyet barındırmadan buradayız, sizlerleyiz. Her şey şeffaf, her şey açık” diye konuştu. 

 SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ

Böyle bir günde ev sahipliği yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e teşekkür eden Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, “ Bu daha başlangıç. Ülkemiz için, ilçemiz için daha güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Sık sık bir araya geleceğiz” açıklamasında bulundu. 

SEÇİME HAZIRLANACAĞIZ 

6’lı masanın seçim beyanlarının yavaş yavaş gündem oluşturmaya başladığını kaydeden Demokrat Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemaleddin Turlin, “ Hem dayanışma, hem tanışma, hem de ileride yapılacak ne varsa ilçelerin üzerine düşen bunlar görüşmek üzere başkanımızın davetine icabet ettik. Kendilerine ve diğer ilçe başkanlarına teşekkür ederim. Artık seçime hazırlanacağız” dedi. 

“HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

Kahvaltıda konuşan Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Kenan Koçak, “ Altılı masa olarak hep beraber çalışacağız. Saadet Partisi zaten sahadaydı, çalışıyordu. Bundan sonra da çalışmalarımız hep birlikte yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.